Karadeniz'de coğrafi özelliği nedeniyle tahıl tarımı için gereken geniş düzlükler olmadığından ve yine aynı sebepten , fazla hayvancılık da yapılamadığından , bahçe sebzeciliği ve balıkçılık çok gelişmiş durumdadır. Doğanın bu bölgeye bahşettigi inanılmaz zenginlik , yağmurun miktarı ve dolayısıyla yeşilin bolluğu şeklinde karşımıza çıktıgı için , envai çeşitte , pişirilip tadına bakılacak bitki , hemen herkesin evinin bahçesinde ve hatta yol kenarlarında bol miktarda bulunmaktadır.
Kısacası , Karadeniz sofralarında , dört mevsim süren bir yesillik cümbüsü var ! Bas kösesinde sebze ve otlardan yapılmıs yemeklerin olmadığı bir sofra düsünmek , neredeyse olanaksız.
Copyrights © 2016 Serenti.com.tr | Design By Lecreto Digital Agency